РЕАЛИСТ

EU
Начало × Артистичен Социален Реалист Изследовател Конвекционален Предприемчив За нас
☰Меню

• Реалист •


Полицай

Полицай е професия, упражнявана от човек, който работи в полицейските служби на дадена държава. Макар исторически тази професия да е упражнявана предимно от мъже, в последните години все повече жени се присъединяват към нея. Стресът и опасностите в професията са големи.

Нашите предложения:


Пилот

Пилот е квалификация или професия на човек, който управлява летателен апарат. В този случай често се използва и популярното летец или авиатор – по-старо и първоначално прието наименование на първите хора професионално управлявали самолет (аероплан). Пилотите обикновено управляват летателни апарати привеждани в движение и полет с двигатели като самолети (пътнически или военни), вертолети, дирижабли, мотоделтаплани. За тези, които управляват летателни апарати без двигател, по-често се използва наименованието летец.

Нашите предложения:


Военен

Военнослужещ е човек, който служи във въоръжените сили на страната. Военнослужещият може да е на активна служба и да участва в активните войски на една страна, а може и да бъде резервист. Не е задължително обаче военнослужещият да е военно лице, подготвено за специфични операции. В почти всички въоръжени сили по света съществува корпус от цивилни служители, които изпълняват административни функции за армията.

Нашите предложения:

Пожарникар

Пожарникар е обучен специалист, професионалист за борба с пожари. Притежава екипировка и оборудване за спасяване на човешки живот при природни бедствия и е ръкоположен и способен да осигурява първа помощ при нужда. Тук се включва и оказването на практични спешни услуги, съвет и обучение за предпазване от пожари.

Нашите предложения: